אודות
מהו סל תרבות?
סל תרבות הוא תוכנית חינוכית החושפת את תלמידי ישראל לתרבות ואמנות כחלק ממערכת החינוך הפורמלי. התוכנית קיימת משנת 1987 ופועלת ביישובים רבים ברחבי הארץ. התוכנית משותפת למשרד החינוך, החברה למתנ"סים והרשויות המקומיות:
משרד החינוך יזם את התוכנית ומתקצב אותה, החברה למתנ"סים משמשת מסגרת ארגונית עבורה, והרשויות המקומיות (במסגרת סל תרבות עירוני) אחראיות למימוש התוכנית בתחום שיפוטן.
סל התרבות העירוני שם לו למטרה לחשוף את כל התלמידים לאמנות איכותית, מורכבת וייחודית תוך הקפדה על בחירות אמנותיות שיהלמו את גיל התלמידים ואת צרכיהם קוגניטיביים והרגשיים.תכנית הסל מקיפה את כל תלמידי העיר מגן ועד תיכון , תוך התחשבות בעולם התוכן הערכי של קבוצות האוכלוסייה השונות בעיר. התלמידים נהנים מחשיפה לתחומי האמנות השונים , מתוודעים לעבודת היוצרים וחווים חוויות אמנותיות-אסתטיות ברמה גבוהה. לחלקם זו הזדמנות יחידה להיחשף בפני מופעים שלא מגיעים אליהם בדרך אחרת. תכנית סל תרבות מובנית ושואפת ליצור רצף הדרגתי ומתפתח שיפגיש את תלמידי מערכת החינוך מגיל הגן ועד תיכון עם תחומי האמנות השונים: מחול, תיאטרון, ספרות, אמנות פלסטית, קולנוע ומוסיקה.
ייעוד התכנית :
הרחבת האופקים – המפגש עם האמנות מרחיב את עולמו התרבותי של התלמיד
העשרה רוחנית – המפגש עם האמנות מפגיש את הצופה עם תורם לראיית עולם מורכבת
פיתוח כישורי הערכה וטיפוח טעם אישי – ההכרות עם מגוון רחב של סוגים וסגנונות באמנות, מעניקה לתלמיד אמות מידה להערכה ומפתחת בו כישורי ביקורת
הגברת המעורבות החברתית- המפגש עם האמנות העכשווית תורם להגברת העניין והמעורבות בהוויה המקומית
תשתית תרבותית משותפת – היכרות עם פניה הרבות של התרבות הישראלית מעשירה את השיח בין הקבוצות השונות המרכיבות את ההוויה הישראלית.
כיצד פועלת התכנית ?
התכנית מופעלת על ידי מטה סל תרבות ארצי תוך שיתוף פעולה עם מנהלים, רכזי תרבות בית ספריים, מורים מקצועיים , גננות ומפקחות. התכנית ממומנת ברובה המכריע מתשלומי הורים המופנים אך ורק לפעילות זו ונהנית מליווי מקצועי וסבסוד של סל תרבות ארצי.
מדי שנה צופים רכזי בתי הספר וגננות במופעים ובחדש אוגוסט סוגרים את התכנית השנתית, תוך הקפדה על מינימום שלוש פעולות תרבות שונות ומגוונות.
מי משתתף בסל תרבות ?
בסל התרבות העירוני בבת ים משתתפים:
כ – 7200 תלמידי בתי ספר יסודיים , מתוך 20 בתי ספר יסודיים מתוכם 4 בתי ספר דתיים ממ"ד ו 2 בתי ספר מיוחדים
כ – 6100 תלמידי חטיבה ותיכון, מתוך 6 חטיבות , 6 תיכונים מתוכם 2 חט"ב ותיכונים ממלכתי דתי ו 2 חט"ב ותיכונים לחינוך מיוחד
כ – 3200 ילדי גן, מתוך 120 גנים בגילאי 3 – 6 (טרום חובה וחובה) ביניהם גני חינוך מיוחד אשר לוקחים חלק בלתי נפרד בפעילויות.
הפעלת התכנית בבת ים , מהווה עבורנו אתגר תרבותי – חינוכי , אשר מאפשר יצירת תשתית תרבותית משותפת לילדי העיר ודיאלוג בין קבוצות אוכלוסיה שונות .